Col·legi Servator

Col·legi concertat amb la Generalitat de Catalunya

l'Escola
Serveis
Activitats
Gabinet Psicopedagògic
Acció Solidària
l'Esborrador
Galeria
Contacte
Escola de lleure
Esports escolars
moodle

C. Ribot i Serra, 222
Sabadell
93 724 05 00

info@servator.cat

Activitats


20-01-2014 · JA HA ARRIBAT L'HIVERN!!!!

Les papallones hem tornat de les vacances de Nadal molt contentes perquè els Reis ens han portat moltes coses per jugar i també perquè ja ha arribat l´hivern i el fred. Nosaltres hem explicat el conte de l'hivern i ens ha agradat molt veure la neu i aprendre unes cançons molt boniques. També hem decorat la classe amb un ninot de neu gran que hem fet entre tots i uns de petits que hem fet cadascú. Ens ho hem passat superbé perquè ens encanta pintar amb pintura!!

"LA NEU"
La neu tan blanca com un glop de llet,
cau lenta i molt fina com pols d'un estel,
la neu és de sucre d'un pastís gegant,
jo llisco per ella com un tobogan.

"EL NINOT DE NEU"
El ninot de neu s'ha posat uns guants,
un barret al cap i botes als peus,
i amb un vestit llarg de colors molt vius,
ara fa sonar els seus cascavells.

17-01-2014 · Celebrem el dia de Sant Antoni Abat!

Deixem el Nadal enrere i d’aquesta manera, donem pas a altres festes i tradicions que ja s’acosten!
Avui, 17 de gener, és Sant Antoni Abat: un monjo cristià nascut a Egipte fa milions d’anys. La llegenda explica que és considerat el patró dels animals ja que se’ls estimava molt i els respectava. Sempre que veia un animal ferit, el guaria i el cuidava. Sant Antoni Abat també és anomenat Sant Antoni del Porquet o Sant Antoni dels ases, sabeu per què?
És anomenat Sant Antoni del Porquet perquè un dia, va curar i cuidar un porquet que estava ferit. El porquet, per agrair l’acte de Sant Antoni, va voler acompanyar-lo sempre al llarg de la seva vida. Per altra banda, és anomenat Sant Antoni dels ases ja que sobretot, se’l considera protector de tots aquells animals que són útils per a les feines de camp com són els cavalls i els ases. Aquests animals tan intel•ligents, van ajudar molt a l’home en moltes tasques i per aquest motiu, moltes poblacions celebren diferents actes (els Tres Tombs, les Passades o les Beneïdes) en honor i agraïment a tots aquests animals.
A Sabadell, cada any se celebra aquest dia mitjançant unes passades. Existeixen dues colles que organitzen aquesta festa: La Germandat de Sant Antoni Abat - Colla Vella, i la Joventut de Sant Antoni Abat - Colla Nova.
El cicle d’educació infantil ha fet un cavallet de cartolina per recordar aquesta diada i estem molt emocionats per assistir i veure la passada!

( 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 )