Col·legi Servator

Col·legi concertat amb la Generalitat de Catalunya

l'Escola
Serveis
Activitats
Gabinet Psicopedagògic
Acció Solidària
l'Esborrador
Galeria
Contacte
Escola de lleure
Esports escolars
moodle

C. Ribot i Serra, 222
Sabadell
93 724 05 00

info@servator.cat

Activitats


09-02-2015 · animals del món i els seus hàbitats

Aquests dies, els Saltamartins ens estem endinsant i engrescant en un nou projecte: els animals del món i els seus hàbitats!
Estem molt il•lusionats d’emprendre aquesta nova aventura ja que viatjarem per molts indrets del món per conèixer les característiques físiques i costums de molts animals. Viatjarem des de les zones més fredes a les més caloroses, passant també pel món aquàtic. Així doncs, aprofitant que som a l’hivern, hem decidit començar pels animals del fred . I és clar, hem hagut d’anar a la part més freda de la terra, a l’Àrtic, a conèixer a l’ós polar, a les morses, a les foques, la guineu àrtica... i a l’Antàrtida, a conèixer als simpàtics pingüins. Quin fred que fa!!
De tots n’havíem sentit parlar, però gràcies a l’ajuda dels nostres pares i mares que ens han proporcionat molt material com ara documentals, contes, informació de la wikipèdia d’Internet, estem descobrint moltes coses noves i molt entranyables d’aquests animals. És increïble la de coses curioses que hem après de tots ells. Sabíeu que el pingüí és un ocell però que no vola? O que ha de fer unes llargues caminades per posar els ous lluny del mar? O que els pares els coven fins que les mares tornen al mar per agafar l’aliment? O que el pollets de pingüins van a la guarderia fins que no estan a punt per tornar al mar?... I l’ós polar, que és un gran bussejador i nedador capaç de nedar molts quilòmetres quan necessita menjar? En fi, i un munt de coses més que no acabaríem de redactar.
Ara ens anirem a l’Àfrica per conèixer als divertits micos i divertides mones. Estem impacients per començar!!
Segur que continuarem gaudint molt d’aquest projecte perquè tot el que té relació amb els animals, ens agrada molt. Ja us explicarem!!

26-01-2015 · Tinc una mascota

A la classe de les abelles hem iniciat un nou projecte “Tinc una mascota”.
El vàrem iniciar fent una pluja d’idees sobre què són les mascotes.
Són animals que podem tenir a casa, que hem d’estimar , respectar, donar de menjar , dur a a passejar; en definitiva, tenir molta cura d’elles.
Per altra banda, les mascotes ens fan molta companyia, ens mostren afecte i esdevenen un membre més de la nostra família.
Molts nens i nenes de la classe de les abelles tenen mascotes a casa, l’ “Alfredo” i la “Martina” els conillets del Luis David i de la Lucía; la” Lluna”, la gosseta que té l’àvia del Marc i l’Aleix; l’ “Otto”, el gos del Tiago i moltes més.
De mica en mica anirem coneixent característiques d’aquests animals tan fantàstics.
I per començar a conèixer les nostres mascotes, aquest divendres ens ha visitat el conillet “Alfredo”. Ha estat tota la tarda amb nosaltres a la classe.
El Luis David, el seu propietari, ens ha explicat aspectes molt interessants de la seva mascota i nosaltres l’hem escoltat amb molt d’interès.
Un cop acabada de fer l’explicació per part del Luis David, hem tocat el conillet. Que suau!!!! Hem vist com menjava i com es posava al seu llit quan es posava una mica nerviós.
Hem observat el color del seu pèl, marró, molt bonic amb una taqueta negra.
A continuació, hem fet un dibuix del conill, mentre l’Alfredo descansava a la seva gàbia. Eps!! Treballem en silenci, no hem de posar nerviós a l’Alfredo.
Serà un projecte moooolt interessant i estem molt motivats per aprendre coses noves sobre el món dels animals de companyia.
Una vegada més gràcies pares per la vostra col•laboració.

23-01-2015 · COMPOSICIÓ ARTÍSTICA A PARTIR DE QUADRATS

Els saltamartins aquests dies hem estat experimentant amb la figura plana del quadrat. Hem observat i identificat figures planes amb aquesta forma i les seves característiques. Hem observat que amb capses quadrades si estampem amb pintura una de les seves cares, surten quadrats de diferents mides i colors. Però aquesta vegada no hem fet estampació de quadrats amb pintura, sinó que hem fet una composició lliure. Hem dibuixat quadrats en papers de diferents mides, diferents colors i textures i els hem enganxat fent un collage. Aquest ha estat el resultat!

( 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 )