Col·legi Servator

Col·legi concertat amb la Generalitat de Catalunya

l'Escola
Serveis
Activitats
Gabinet Psicopedagògic
Acció Solidària
l'Esborrador
Galeria
Contacte
Escola de lleure
Esports escolars
moodle

C. Ribot i Serra, 222
Sabadell
93 724 05 00

info@servator.cat

Activitats


16-12-2014 · EL NOSTRE DJEMBE

Els saltamartins donem per tancat el projecte “Nenes i nens del món” amb l’instrument típic de l’Àfrica, el djembe. En Mamadou ens ha explicat que quan fan una festa, es diverteix molt tocant aquest instrument, és per això que nosaltres hem volgut sentir aquesta sensació i ens hem fabricat un amb una llauna o un pot. Primer hem retallat una tira de paper de l’alçada de la llauna, l’ hem decorada amb pintura, tires de papers de colors i retoladors, gomets i l’hem folrada pel seu voltant. A continuació, hem tallat el coll d’un globus i l’hem obert molt per tapar el forat de la llauna. Algunes eren molt grans, així que li hem posat un tros de plàstic molt dur i... apa, que soni la música!!!

04-12-2014 · Un bagul misteriós

Avui les abelles i els saltamartins hem tingut una sorpresa! A l’aula de psicomotricitat ens hem trobat un bagul. Venia de molt lluny, ni més ni menys que del Camerun, a l’Àfrica, i venia carregat de molts objectes d’aquell país. Les persones que l’han portat, l’han obert i han començat a sortir tot tipus de materials. Vestits d’uns colors molt vius, que és com els agrada vestir i molt diferents als nostres. Ens els han deixat posar i així hem pogut sentir de més a prop la seva manera de vestir. Després han sortit dos personatges, un home i una dona que anaven a comprar al mercat i sabeu on porten la compra? En unes cistelles al cap!!! Ells les porten amb molta habilitat i nosaltres, que també ho hem provat, tampoc no ho hem fet tan malament, clar... que no hi havia res a dins! A l’Àfrica, als mercats venen moltes fruites, pinyes, plàtans, mango, cacauets... Al final de l’activitat hem pogut fer un petit tastet. També han sortit tot d’instruments, tots fets de fusta, el djembe, el xilòfon, les maraques... Quina gran orquestra que hem fet!!! I quan han sortit les joguines... ha estat el moment més extraordinari: cotxes i avions fets de fusta o de filferro, ens han agradat molt!!! Sabeu, allà no les compren, les fan els mateixos nens i, a vegades, els ajuden les seves famílies.
Per acabar l’activitat ens han explicat un conte amb el qual hem après la importància que té saber ajudar-nos quan tenim alguna dificultat. Ha estat una activitat molt interessant perquè hem conegut una altra cultura, una altra manera de viure ben diferent a la nostra i de com amb molt poc, són capaços de crear i valorar el que tenen.

02-12-2014 · sortida granera

UN DIA MOLT INTENS!
Avui sí, per fi després de tant esperar, primer perquè no acabava d’arribar la tardor, i després perquè no parava de ploure, per fi avui, les abelles i els saltamartins hem anat a Granera d’excursió. Ha estat un dia fantàstic! Molt intens perquè no hem parat de fer activitats, però a la vegada tot molt divertit i molt bonic. Tant que... quan ens hem adonat, ja era l’hora de dinar. Però anem per parts...
Quan hem arribat, ja ens esperaven l’Oriol i el Xavi, així que hem agafat forces amb l’esmorzar i ens hem posat en camí tot passejant pel bosc. Mentre observàvem arbres, plantes i bolets hem recollit en uns cistells molt material de la natura per confeccionar a l’escola el nostre quadre. Quan hem arribat a la casa ja teníem preparades quatre activitats que per grups hem anat passant d’una en una.
En el taller de les olors hem esmicolat molt petit, molt petit, farigola, romaní i llorer. De tant en tant ens oloràvem les mans i Ummm! Quina oloreta més bona que ens feien. Ara ho tindrem a la classe dins d’una bossa de sac, serà la nostra bossa aromàtica!
Mentre passejàvem pel bosc hem observat molt bé les fulles perquè després hem fet dos jocs d’identificació de fulles i fruits de la tardor, i la veritat que ho hem fet molt bé perquè tot jugant hem après a reconèixer el nom d’arbres del bosc.
I una activitat que ens ha agradat molt ha estat sentir diferents textures, però amb els peus. Per fer això ens hem tret les sabates i els mitjons i hem caminat per sobre d’un munt de fulles, palla, carbó, serradures, terra, caquis, aglans... i així, hem sentit diferents textures del terreny, si era dur o tou, suau o aspre, fred o calent... Ah! i al final hem plantat un all a l’hort!
I, per acabar, ens hem fet un collaret amb fruits de la natura. Amb una cara molt divertida feta de fusta i castanyes, ametlles, aglans, pinya i fulles ens hem emportat un record molt i molt bonic d’aquesta sortida.
Ah! També hi havia el Melic (el porquet) que ens ha fet passar estones de molt riure.
Ha estat un dia intens o no! Però ha valgut la pena perquè ens ho hem passat molt i molt bé!!!

( 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 )