Col·legi Servator

Col·legi concertat amb la Generalitat de Catalunya

l'Escola
Serveis
Activitats
Gabinet Psicopedagògic
Acció Solidària
l'Esborrador
Galeria
Contacte
Escola de lleure
Esports escolars
moodle

C. Ribot i Serra, 222
Sabadell
93 724 05 00

info@servator.cat

Activitats


07-04-2014 · EL TERRISSER A L’ESCOLA

Avui les papallones, les abelles i els saltamartins hem tingut una visita molt interessant! Ha vingut el senyor Santi Valldeperas, un senyor molt reconegut per la seva trajectòria professional en l’ofici de la terrissa per ensenyar-nos moltes coses d’aquest ofici.
Primerament, ens ha fet una mica de presentació per explicar-nos quin és i com es treballa aquest ofici del terrissaire. Sabíeu que és l’ofici més antic del món? Després la Berta ens ha explicat un conte molt bonic d’en Pau Terrisser i les seves herbes màgiques on ens ha fet participar en aquesta història.
Un cop explicat el conte, hem experimentat i manipulat el fang blanc. Ens ha explicat com havíem de modelar el fang i... fent boletes i xurros ens ha sortit una rosa d’allò més bonica. Ara esperarem que s’assequi i la pintarem per portar-la a casa. Després cadascú de nosaltres hem fet altres peces.
També ens ha ensenyat com es treballa aquest ofici amb el torn i hem presenciat una demostració de tot el procés d’elaboració de dues peces de fang. Ha estat molt espectacular veure com en un tres i no res ens ha fet un gerro i un plat. Quina destresa!!! Ens ha agradat tant que tots i totes hem volgut fer de terrissers per un moment i hem passat pel torn per modelar una mica. Ha estat una sensació molt agradable fer lliscar el fang entre les nostres manetes.
Ha estat un matí diferent i molt enriquidor en el que hem après moltes coses i ens ho hem passat molt bé!

04-04-2014 · ARRIBA EL FINAL DEL NOSTRE VIATGE!!!

Després de voltar i voltar per diferents parts del món, ha arribat el moment de posar punt i final al nostre viatge i amb ell, el nostre projecte. Hem viatjat de nord a sud, d’est a oest i tot per conèixer un munt d’animals. Primer de tot, de l’àmbit terrestre vam conèixer els divertits micos i divertides mones, després pel mar, el temible tauró i, per acabar, al gel del Pol Nord, hem conegut els animals del fred: l’ós polar, la foca, la guineu àrtica, el lleó marí i al fred del Pol Sud, hem conegut els simpàtics pingüins. De tots n’havíem sentit a parlar, però hem descobert moltes coses noves i molt entranyables que us hem anat explicant!
Hem gaudit molt amb aquest projecte perquè tot el que vingui dels animals, ens agrada molt. Per quedar-nos amb un bon record hem decidit fer un animal. Entre tots hem triat un de molt especial perquè és un ocell però no vola, té ales però no les utilitza per volar sinó per nedar, entranyable, simpàtic, molt elegant que va vestit amb frac negre, un bec molt fort per agafar el seu aliment i unes potetes que les utilitza per fer llargs camins en busca d’aliment i per fer unes bones capbussades i nedar... QUI ÉS ?
Aquí us deixem el resultat!!!

03-04-2014 · AMB ELS PRISMES PODEM…

Els saltamartins al llarg del trimestre hem estat manipulant les figures amb volum: cilindres, esferes i prismes. Els pares i mares ja ho saben perquè han col•laborat portant a classe objectes de tot tipus del nostre entorn. Els hem classificat, experimentat , manipulat, i avui hem observat què passa quan resseguim aquestes figures amb volum en el paper...doncs que ens han sortit cercles, triangles, quadrats i rectangles. Amb retoladors de colors, hem resseguit capses de medicaments, de galetes, peces de construcció, cubs de Rubik, ampolles de colònia, capsetes de bombons, de regals...i ens han sortit figures planes de molts colors i mides.
Ens ha agradat molt i ens hem divertit molt fent aquestes composicions tan boniques!!!!

( 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 )