Col·legi Servator

Col·legi concertat amb la Generalitat de Catalunya

l'Escola
Serveis
Activitats
Gabinet Psicopedagògic
Acció Solidària
l'Esborrador
Galeria
Contacte
Escola de lleure
Esports escolars
moodle

C. Ribot i Serra, 222
Sabadell
93 724 05 00

info@servator.cat

Activitats


26-05-2015 · FEM DE CLAUDE MONET

Els saltamartins hem fet de pintors. Aprofitant que estem treballant els oficis i un d’ells, el de jardiner, hem volgut relacionar aquest ofici amb l’art de la pintura. Hem escollit a Claude Monet perquè era un apassionat de la jardineria. Un dia, a Giverny , lloc on vivia amb la seva família, va plantar moltes flors del camp: campanetes, paparotes, rosers silvestres, clemàtides, peònies, glicines liles i blanques... d’aquesta manera les podia dibuixar i pintar. El que més li agradava era passejar pel seu jardí, estudiar bé les plantes, veure com creixien i observar com brillaven els pètals i les fulles quan el primer raig de sol les tocava. Quan el sol es ponia les tornava a mirar per veure com les fulles i els pètals brillaven diferent amb el sol de la tarda. A vegades, a casa seva s’hi reunien altres pintors i parlaven de com havien de pintar i com de bonica era la natura.
Claude Monet estimava tant el seu jardí que hi va pintar un quadre “ El jardí de Giverny”. Nosaltres l’hem observat i hem posat molta atenció en alguns elements concrets: flors, plantes, camí, la forma, els colors que predominen... Després hem acabat de pintar el jardí amb pintura com si fóssim Claude Monet.
Voleu veure el resultat?

19-05-2015 · PINTEM UNA KALANCHOE

Que què és una Kalanchoe? Us ho volem explicar.
Els saltamartins estem molt engrescats amb el nou projecte dels oficis, sobretot experimentant amb l’ofici de jardiner. Per això hem portat plantes a classe per observar-les, cuidar-les i gaudir dels seus colors. Tenim geranis, rosers, clavell moro, lliris, menta, cactus i ... Kalanchoe. És una planta que no dóna molta feina per mostrar-se alegre i amb tota la seva esplendor ja que és molt resistent, de fulles gruixudes i flors de vibrants colors.
Aprofitant que teníem aquest petit jardí a la classe, hem volgut experimentar una altra manera de dibuixar i pintar i ho hem fet partint d’un model natural. De totes, hem triat la que va portar la Teresa, la Kalanchoe, aquesta que us mostrem a la foto i a partir d’aquesta hem creat la nostra pròpia planta. Abans de llençar-nos a la feina, primer hem observat la forma dels pètals, la forma de les fulles, les seves parts principals, els colors dels pètals i de les fulles, la forma de les tiges i després... a treballar! Partint d’aquesta observació, primer hem fet amb el llapis una mica d’esborrany de les flors, les fulles i les tiges i després, mitjançant la nostra creativitat, imaginació i inspiració hem pintat amb pintura tenint com a referència la planta al natural. Ah! Cal dir que el test ja estava dibuixat a la làmina, a què sembla de debò?

17-05-2015 · ELS AVIS ENS VISITEN

Aquesta setmana a la classe de les abelles hem tingut tres visites excepcionals: l’àvia de la Zoe Planas que es diu Isabel; l’àvia de l’Anna de Gràcia, la Gabi i l’àvia de la Irene Cabrero, l’Alfonsa.
Com ens ha agradat molt, no descartem la possibilitat de rebre més visites d’avis durant els propers dies.
Els avis i àvies tenen un paper molt actiu en l’educació dels seus néts i se’ls estimen molt i ens ha fet molta il.lusió que vinguessin a la classe a explicar-nos quines coses fan amb els seus néts i nétes i com és el dia a dia d’una àvia .
També hem aprofitat per fer preguntes sobre la seva vida, si anaven a l’escola, què hi feien, quin és el seu menjar preferit, la seva joguina preferida, a quins jocs juguen amb els seus néts i nétes.
A les abelles ens ha interessat moltíssim, sobretot ens ha cridat l’atenció les coses que ens explicaven de quan anaven a l’escola... moooolt diferent al que fem avui.
Ens hem adonat de moltes coses interessants, sobretot que abans, els nostres avis no tenien tantes coses com tenim ara i que eren feliços amb el que tenien.
A continuacíó, us deixem un fragment d’un poema molt bonic de Joana Raspall sobre els Besavis que hem llegit a la classe:
Els Besavis no tenien
tren elèctric ni avió,
bicicleta ni escalèxtric,
Game boys ni televisió;
Tot el més, bitlles de fusta
o algun cavall de cartró.
Les noies tenien pepes
sense cabells de debò,
que no reien ni ploraven
ni prenien biberó,
i eren totes d’una peça
com gegants de processó.

JOANA RASPALL

( 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 )