Col·legi Servator

Col·legi concertat amb la Generalitat de Catalunya

l'Escola
Serveis
Activitats
Gabinet Psicopedagògic
Acció Solidària
l'Esborrador
Galeria
Contacte
Escola de lleure
Esports escolars
moodle

C. Ribot i Serra, 222
Sabadell
93 724 05 00

info@servator.cat

Activitats


14-12-2015 · EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA (EDUCO)

EDUCO és una ONG global de cooperació per al desenvolupament, amb més de 25 anys d’experiència, que treballa per afavorir els infants i defensar els seus drets. Realitzen projectes de cooperació en diferents països en vies de desenvolupament i enguany estan directament implicats en el repte que voluntaris de 3r d’ESO estan treballant per aconseguir: proporcionar material als infants treballadors de Bangladesh que s’incorporen a l’escola.
A l’entrada de l’escola hi podreu veure una exposició fotogràfica que l’ONG EDUCO ens ha cedit per ensenyar-nos quina és la seva feina. En aquestes fotografies es mostra la realitat a l’any 2007 d’alguns nens i nenes treballadors de Bangladesh i com ha canviat la situació 5 anys després de l’actuació d’EDUCO.
Us convidem que passeu a veure-la!

26-11-2015 · VISITA AL CAP SANT FÈLIX “TARDA JOVE”

El dimarts a la tarda els de 3r d’ESO vam a anar al CAP Sant Fèlix per conèixer en què consisteix el servei anomenat “Tarda jove”. Ens van explicar que és un servei del qual en podem fer ús els adolescents sempre que tinguem dubtes o qualsevol preocupació relacionada amb la nostra sexualitat. Aquest servei és absolutament confidencial. Ens atendran professionals de la salut cada dimarts de 15:00 h. a 20:00 h. de la tarda a la 4a. planta sempre que ho necessitem.
Quan vam arribar vam pujar fins al 6è pis i ens van fer una xerrada sobre sexualitat. Ens van demanar què era el primer que ens venia al cap quan pensàvem en la paraula “sexualitat”. Vam anar dient paraules relacionades amb el tema que el Carlos Sobrino va anar apuntant a la pissarra. Van sortir moltes idees que vam anar comentant. Seguidament ens van posar per grups i vam treballar una fitxa on s’explicava una situació problemàtica entre una parella. Els membres del grup havíem de debatre i arribar a unes conclusions que després vam posar en comú.
Finalment, ens van ensenyar com posar correctament un preservatiu de noi i de noia i quines precaucions havíem de prendre.
Aquesta activitat ha estat molt interessant i alhora divertida.

23-11-2015 · Sortida Casal Pere Quart (20.11.2015): Acte Drets Infants (organitzat per XESI) – 3r ES0

Aquest curs, els alumnes de 3r d’ESO participen en un projecte molt interessant coordinat per la Xarxa Educativa Solidària Intercultural (XESI) que consisteix en aconseguir un repte. Aquest any el repte pretén recaptar diners perquè els nens i nenes de Bangladesh (Índia) que treballen puguin també anar a l’escola i d’aquesta manera tenir la possibilitat d’optar a un futur millor. A més de recaptar diners, és molt important donar a conèixer la situació dels infants que arreu del món són explotats i els seus drets, trepitjats.
Per dur a terme aquest repte cal el treball d’uns voluntaris i les persones que es van presentar com a voluntàries de 3r ESO són: María Burguillos, Dylan A. Aristizábal, Karina García, Mario Gemar, Andrea Martínez, Bruno A. Morán, Anna Pastor, Carla Roldán, Mario Ruiz, Laia Sans, Carlos Sobrino, Ainhoa Tienda i Iván Tubella.
El passat 20 de novembre, Dia Internacional dels Drets dels Infants, els de 3r vam anar al casal Pere Quart de Sabadell a la presentació del projecte. A més del nostre col·legi, també hi havia alumnes dels altres instituts que, com nosaltres, participen en el repte.
Es va fer un recorregut pels drets dels infants a través de la música per tal de facilitar la creació de vincles i potenciar valors. Els drets dels infants es van agrupar en 6 blocs: Desenvolupament, Protecció, Igualtat, Identitat, Aprendre i Participació. Cada bloc es va explicar i es va relacionar amb una cançó que el representava: “Niño soldado” d’Ska-P, “My name is Luka” de Suzanne Vega, “Hijos de un mismo dios” de Macaco, “Bajo el mismo sol” d’Álvaro Soler i Jennifer López,“Imagine” de John Lennon i “Fil de Llum” d’Andreu Rifé.
L’acte el va conduir en Pep Callau, membre de “Pallassos sense fronteres” i “speaker” del Barça.
Tant representants de la Fundació MAIN com d’EDUCO que estan implicats en el projecte van agrair als col·legis i instituts participants la seva feina. També ens va parlar el Sr. Escartín, Síndic de Greuges, i una regidora de l’Ajuntament.
Va ser una activitat molt emocionant, colpidora i alhora també molt entretinguda, de la qual tots en vam aprendre molt i no en vam sortir indiferents.
Més endavant, els alumnes voluntaris de 3r d’ESO us aniran informant al web del col·legi de les diferents activitats que es duran a terme per aconseguir diners pel repte. Moltes gràcies a tots/es!

( 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 )