Col·legi concertat amb la Generalitat de Catalunya
l'Escola Serveis Activitats Gabinet Psicopedagògic Acció Solidària l'Esborrador Galeria Contacte Escola de lleure Esports escolarsC. Ribot i Serra, 222
Sabadell
93 724 05 00
Activitats
Avui, l'escriptor Alfred Sala ha fet una xerrada del seu llibre "Una hora al cretaci" que va ser Premi Guillem Cifre de Colonya 2017. Aquesta novel·la curta d'aventures l'han llegida els alumnes de 1r. d'ESO.
L'autor els ha explicat que, des de ben petit, ha sentit passió pels dinosaures. A través d'un PowerPoint els ha anat comentant les característiques dels que surten a la història i que corresponen a l'època del Cretaci: megalosaure, escolopendra, deinocheirus (una espècie d'estruç de l'alçada de dos pisos i de nou mil quilos, amb braços de més de dos metres i cua de cinc), tiranosaure, tritilodont, etc. han quedat bocabadats amb els grans coneixements que té d'ells. Tot això barrejat amb una història que recorda a les pel·lícules de Parc Juràssic, a través d'una màquina del temps els protagonistes viuen un seguit d'aventures amb un ritme trepidant. Com a cloenda, ha acabat amb una reflexió que ens afecta a tots i és que si no protegim les espècies, trobarem que aquestes també s'extingiran per culpa nostra i que encara estem a temps per a fer-hi alguna cosa.
Ha acabat signant els exemplars que han portat els alumnes i, fins i tot, els ha fet un dibuix d'algun dels dinosaures que surten a la seva novel·la. Ha estat una xerrada molt interessant perquè ha estat molt profitosa.
Els/les alumnes de primer han recitat el poema de "Amoretes" de Joana Raspall amb alguns canvis. La declaració d' amor la fa la princesa en comptes del galan. Ho han fet molt bé!!
Anar a video
Els alumnes de cicle superior, després d'anar a la fàbrica Danone i veure el procés de fabricació dels iogurts, vam decidir de fer - ne nosaltres a classe.
Així que, vam agafar els ingredients necessaris i ens vam posar mans a l'obra!
Fent els nostres iogurts vam poder veure com amb la calor necessària, els bacteris encarregats en la fermentació es reprodueixen i d'aquesta manera aconseguim la textura adequada.
Tota una experiència!
( 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 - 45 - 46 - 47 - 48 - 49 - 50 - 51 - 52 - 53 - 54 - 55 - 56 - 57 - 58 - 59 - 60 - 61 - 62 - 63 - 64 - 65 - 66 - 67 - 68 - 69 - 70 - 71 - 72 - 73 - 74 - 75 - 76 - 77 - 78 - 79 - 80 - 81 - 82 - 83 - 84 - 85 - 86 - 87 - 88 - 89 - 90 - 91 - 92 - 93 - 94 - 95 - 96 - 97 - 98 - 99 - 100 )