Col·legi Servator

Col·legi concertat amb la Generalitat de Catalunya

l'Escola
Serveis
Activitats
Gabinet Psicopedagògic
Acció Solidària
l'Esborrador
Galeria
Contacte
Escola de lleure
Esports escolars
moodle

C. Ribot i Serra, 222
Sabadell
93 724 05 00

info@servator.cat

17-01-2014 · Celebrem el dia de Sant Antoni Abat!


Deixem el Nadal enrere i d’aquesta manera, donem pas a altres festes i tradicions que ja s’acosten!
Avui, 17 de gener, és Sant Antoni Abat: un monjo cristià nascut a Egipte fa milions d’anys. La llegenda explica que és considerat el patró dels animals ja que se’ls estimava molt i els respectava. Sempre que veia un animal ferit, el guaria i el cuidava. Sant Antoni Abat també és anomenat Sant Antoni del Porquet o Sant Antoni dels ases, sabeu per què?
És anomenat Sant Antoni del Porquet perquè un dia, va curar i cuidar un porquet que estava ferit. El porquet, per agrair l’acte de Sant Antoni, va voler acompanyar-lo sempre al llarg de la seva vida. Per altra banda, és anomenat Sant Antoni dels ases ja que sobretot, se’l considera protector de tots aquells animals que són útils per a les feines de camp com són els cavalls i els ases. Aquests animals tan intel•ligents, van ajudar molt a l’home en moltes tasques i per aquest motiu, moltes poblacions celebren diferents actes (els Tres Tombs, les Passades o les Beneïdes) en honor i agraïment a tots aquests animals.
A Sabadell, cada any se celebra aquest dia mitjançant unes passades. Existeixen dues colles que organitzen aquesta festa: La Germandat de Sant Antoni Abat - Colla Vella, i la Joventut de Sant Antoni Abat - Colla Nova.
El cicle d’educació infantil ha fet un cavallet de cartolina per recordar aquesta diada i estem molt emocionats per assistir i veure la passada!