Col·legi Servator

Col·legi concertat amb la Generalitat de Catalunya

l'Escola
Serveis
Activitats
Gabinet Psicopedagògic
Acció Solidària
l'Esborrador
Galeria
Contacte
Escola de lleure
Esports escolars
moodle

C. Ribot i Serra, 222
Sabadell
93 724 05 00

info@servator.cat

05-10-2020 · TALLER DE MEMS:


Avui, els alumnes de 2n d'ESO han fet un taller de mems. Aquest taller ha estat organitzat per Plataforma per la Llengua, aquest s'ofereix per tal de fomentar el català entre els joves i s'orienta a buscar missatges de manera lúdica i que pugui convertir-se en una llengua d'ús habitual entre la població jove. Amb aquesta activitat s'ha intentat fomentar l'oci juvenil mitjançant la potenciació de referents que els atreguin.
Com que Internet té un paper tan important en les nostres vides, és necessari fomentar la creació de "mems" en català en el camp de l'humor i les xarxes. El monitor ha iniciat el taller preguntant què és un mem, què transmet, per què té tant d'èxit, etc. i, a continuació, ha projectat alguns mems famosos i s'ha vist que també serveixen per difondre missatges positius i valors ja que poden parlar de temes tan diversos com l'antiracisme, el medi ambient, la igualtat, etc.
Després, els alumnes s'han posat en grups (2-3 persones) i han dissenyat els seus propis mems, un cop fets, s'han ensenyat un per un i s'han votat els tres millors, aquests sortiran publicats al compte d'Instagram de Plataforma per la Llengua. I, per acabar, s'ha fet una posada en comú del taller.
Ha estat la primera vegada que s'ha fet aquest taller i a tots/es els ha agradat molt, han escrit mems en català al mateix temps que s'han divertit fent-los. Ha estat una bona experiència.
Aquí teniu una mostra de les seves creacions.

Anar a mems