Col·legi Servator

Col·legi concertat amb la Generalitat de Catalunya

l'Escola
Serveis
Activitats
Gabinet Psicopedagògic
Acció Solidària
l'Esborrador
Galeria
Contacte
Escola de lleure
Esports escolars
moodle

C. Ribot i Serra, 222
Sabadell
93 724 05 00

info@servator.cat

Activitats


17-01-2019 · VISITA GISELA POU – 4º ESO

El jueves 17 de enero, los alumnos de 4º hemos recibido la visita de la escritora Gisela Pou, autora del libro La joven de la medianoche, lectura obligatoria en Lengua Castellana del primer trimestre, y que está basada en hechos reales puesto que trata de las catadoras de Hitler, mujeres que probaban la comida antes de que Hitler la consumiera.
El argumento es el siguiente: Gertrud Grass fue una de las catadoras de la comida de Hitler (en el libro, el Líder) durante la Segunda Guerra Mundial. Setenta años más tarde, Sira Burg, la protagonista, viaja a Berlín en busca de la nonagenaria Gertrud para darle un mensaje de su abuela. En Berlín su vida va a cambiar y se dará cuenta de que nada es lo que parece.
Gisela Pou nos ha explicado cómo es para ella el proceso de escritura de una novela. Tiene muy definidos a los personajes y el tema, hacia dónde quiere llevar al lector, pero la novela la va construyendo sobre la marcha. Nos ha dicho también que suele trabajar por las mañanas.
Es también autora de libros para público adulto. En total tiene publicadas unas 17 novelas.Y además, escribe guiones para series de televisión.
A lo largo del encuentro hemos podido preguntarle dudas sobre la novela y sobre su faceta como autora. Se trata de una persona muy cercana, abierta y activa que nos ha animado, sobre todo, a leer para ser personas con criterio y difícilmente manipulables. Un muy buen consejo.
Al final de la charla, Gisela Pou nos ha firmado algunos ejemplares del libro.

04-12-2018 · VISITA UAB 4T ESO

El divendres 23 de novembre, els alumnes de 4t d’ESO vam anar a visitar la UAB. Quan vam arribar vam tenir una estona per esmorzar a la Plaça Cívica i en acabar vam iniciar la visita.
La persona que ens va fer de guia ens va explicar que la UAB és semblant a un poble, amb una plaça on hi ha diferents serveis com botigues, un espai dedicat a accions solidàries, un grup de teatre, etc. I, fins i tot, ens va comentar que l’Autònoma té la seva pròpia Festa Major.
Vam anar a una aula de la Facultat de Ciències Polítiques on ens va explicar com s’organitza la UAB, de quina manera es pot accedir, la importància de la selectivitat, què són les notes de tall...
Després vam agafar un autobús que ens va fer un petit recorregut per l’eix central de la universitat. I un cop acabat el trajecte, vam tornar al a la Plaça Cívica per agafar uns llibrets amb informació sobre els diferents graus. També ens van regalar una carpeta.
Les professores ens van deixar temps lliure i cap al migdia vam agafar el tren de tornada a Sabadell.
Una sortida molt interessant, això sí, passada per aigua perquè ens va ploure força.

29-11-2018 · TALLER DE CONTES 4t. d'ESO:

Avui, el grup format per l'Iván, el Marc M, l'Aina, l'Oriol i el Luciano han explicat l'últim conte d'aquest trimestre. Han explicat la història de "Toy story: Una aventura de joguina", els fillols i filloles no la coneixien, però els ha agradat molt. Han gaudit molt amb l'Andy, el Buzz Lightyear, la Jessie i el Rex i, fins i tot, han hagut d'ajudar a Mr. Potato a col·locar-li els ulls, la boca, el nas, etc perquè no sabia com enganxar-los...

( 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 )