Col·legi Servator

Col·legi concertat amb la Generalitat de Catalunya

l'Escola
Serveis
Activitats
Gabinet Psicopedagògic
Acció Solidària
l'Esborrador
Galeria
Contacte
Escola de lleure
Esports escolars
moodle

C. Ribot i Serra, 222
Sabadell
93 724 05 00

info@servator.cat

Activitats


02-12-2014 · sortida al mercat

El dimecres, les papallones vam anar al mercat de la Creu Alta a comprar fruita!! Cada nen va comprar una fruita per després posar-la al racó de la tardor i poder observar-la, olorar-la ... i el divendres tastar-la!! Entre tots vam preparar una macedònia boníssima i després ens la vam menjar!! Ho vam tastar tot i cada cosa tenia un gust diferent!!!!

01-12-2014 · PAUL GAUGuin

Els Saltamartins hem relacionat el projecte que estem treballant “Nens i nenes del món” amb l’art i, més concretament, amb Paul Gauguin i la seva obra artística “La rotllana de les petites bretones”. Hem començat coneixent alguns aspectes de la vida i l’obra artística de Paul Gauguin. Sabíeu que va néixer a París, però que de ben petit va viatjar a Perú i per motius ben tristos es va haver de quedar a viure-hi tretze anys? O que de gran va voler ser mariner perquè li agradava molt viatjar? I que també va treballar a la borsa? O que es va casar amb Sophie i van tenir cinc fills? O que va conèixer a un gran col•leccionista de quadres i a partir d’aquesta amistat va descobrir que li agradava dibuixar i pintar? O que quan acabava de treballar, pintava, fins que va arribar un dia que va deixar la feina a la borsa per dedicar-se només a pintar?
Després d’aprendre tantes coses hem observat l’obra i hem conversat sobre els elements que hi surten, els colors que hi predominen, les formes que utilitza, el lloc on està, les cases, els edificis que hi ha al fons, el vestit típic... Sabíeu que quan va decidir que només volia pintar, va fer molts viatges i un d’aquests va ser a la Bretanya perquè un amic li havia dit que era un lloc molt bonic? Li va agradar tant pintar aquests paisatges que hi va tornar set vegades més. En una d’aquestes estades va pintar aquest quadre.
Amb tanta informació ens hem posat a treballar en l’obra i ens hem dibuixat a nosaltres mateixos ballant amb altres nens i nenes de la classe en el mateix entorn de l’obra de Paul Gauguin. Hem pintat amb ceres i després la part del terra l’hem difuminada fregant amb un cotófluix. Ha estat molt divertit!
Voleu veure els resultats?

01-12-2014 · NENS I NENES, QUE COMENÇA L’ADVENT!!!

Ja ha arribat el mes de desembre i amb ell el calendari d’Advent tan esperat per a tots els nens i totes les nenes. Però sabeu per què es diu d’Advent? Perquè és el temps de preparació per a la celebració del dia de Nadal. Durant aquests dies els carrers s’il•luminen per donar alegria a aquesta festa, a les cases muntem el pessebre, l’arbre de Nadal... Ah! I sobretot donem de menjar al tió, no us oblideu!!!
També és costum des de fa molt temps que els nens i nenes tinguin a casa un calendari especial amb 24 finestretes per obrir-ne una cada dia on s’amaguen delicioses xocolatines. Nosaltres, a les classes d’Educació Infantil, hem fet un calendari d’Advent molt especial. Hem pintat un arbre de nadal i l’hem decorat amb gomets , boletes de paper de seda, pompons, garlandes fetes amb netejapipes i hem escrit un desig al darrere per aquest Nadal. Ara decoraran les nostres portes de classe i un cop a casa el penjarem a l’arbre. Quin serà el que ens tocarà a cadascun?
Doncs a partir d’avui mateix ho esbrinarem perquè cada dia un nen o una nena de la classe de les papallones, abelles i saltamartins s’emportarà a casa un avet amb un desig per aquest Nadal .
Mireu quins calendaris d’Advent més bonics ens han quedat!!!

( 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 - 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 - 42 - 43 - 44 )